ADHD – Alternativ behandling

Alternativ behandling av barn med AD/HD

Studier viser at barn som har ADHD kan bli roligere og få det generelt bedre med tilskudd av fiskeoljer og omega-3. I denne artikkelen kan du lese mer om alternativ behandling av barn med ADHD.

Annonse:

Behandling med fiskeolje/omega3

Forskere tror at fiskeoljen påvirker hjernens funksjoner. Hjernen består av 60% fett. De viktigste er de flerumettede fettsyrene er omega-3 og omega-6. Disse fettstoffene må man få iseg via kosten.

Studier har vist positive effekter når man har gitt frie fettsyrer til ADHD-barn. Ifølge en studie ar forbedringene raske og merkbare. Barna ble mer oppmerksomme. Konsentrasjonsevnen forbedres og samtidig minsket deres hyperaktivitet og rastløshet. De ble mindre impulsive. Etter å ha gitt barn fiskeolje i tre måneder var det tydlige lese- og skrive forbedringer. Samtidig virket barna roligere og konsentrerte seg bedre. Fiskeoljen hjalp ikke på deres motorisek problemer.

Fokus på ernering kan få barnet til å fokusere og ta det mer med ro. Kluet er ikke å eliminere sukker og tilsetningsstoffer i mat, men i å legge til omega-3 fettsyrer til barnets kosthold.

Essensielle fettsyrer

Essensielle fettsyrer (EFA) hjelper hjernen og nervevev vokse. Barn og unge trenger EFA for å styrke sitt immunforsvar og sikre hjernens funksjon og utvikling. EFA deles opp i  omega-3 og omega-6. Kroppen kan ikke lage disse stoffene selv, så det er viktig å spise mat rik på EFA eller ta tilskudd i form av tran ol.

Omega-6 fettsyrer finnes blant annet i rapsolje, margarin, maisolje, og solsikkeolje. Disse fettsyrene dekkes normalt sett av et vanlig variert kosthold.

Vi får ikke nok omega-3 fettsyrer. Omega-3 underskudd kan være forbundet med oppmerksomhet og hyperaktivitet problemer, særlig hos gutter, fordi de trenger mer EFA enn jenter.

Sørg for at barna spiser mat med høyt omega- 3, for eksempel fet fisk som sardiner, laks og makrell. Det er også mulig å ta omega -3 tilskudd

Sukker og tilsetningsstoffer

Sukker og diverse tilsetningsstoffer har lenge vært antatt å være årsaken til hyperaktivitet. Men studier har ikke kunnet konkludere med at sukkerinntak er knyttet til oppmerksomhet eller hyperaktivitet problemer. Ei heller allergiske reaksjoner på tilsetningsstoffer kan føre til ADHD.

Andre studier viser at sukker kan forverre symptomene på et barn som allerede har ADHD.

Melk og ADHD

Forskere hevder at mange barn med ADHD og autisme som kutter ut melk klarer å fungere i skolesammenheng etterpå. Forutsetningen for dette er at barnet er blant gruppen på ca 5% av befolkningen som ikke tåler kumelk.

Kostråd for barn med ADHD

  • Ikke forbruk av sukker, E-tilsetninger og salisylsyre (Brus, ketchup, godteri, bær).
  • Test barnet for matallergier (f eks gluten og melk)
  • Feingold diett for hyperaktivitet sies å ha god effekt.
  • Drikk  tran med høyt innhold av omega 3 eller ta andre omega-3 tilskudd.
  • Spis mye fet fisk!

Litteratur om ADHD

Annonse:

Tags: , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Del Barneportal.no med venner

Annonse:

Google annonser